tisdag 31 juli 2012

Buick Skylark på rep


Begreppet man-tager-vad-man-haver är alltid bra och speciellt då man ska meka med gamla bilar. Denna Buick Skylark på bild är uppallad för att undergå tvingande underhållsarbete. Riktigt vad som är på gång är lite svårtippat - kanske avgasrörsbyte? Kanske det inte ens är så brådskande för uppallat i detta läge har bilen varit i ett par veckor nu. Den här bilen har varit med på bloggen förr. Första gången så hade den stått vad som såg ut att vara långtidsparkerad en längre tid. Plötsligt en dag i vintras var den borta. Jag trodde att den var förlorad. Men icke, den var åter tagen i trafik och bara ute på en liten tur. Sedan dess har den rullat, tills nu.

(första inlägget och det andrainlägget från i vintras).

Buick Skylark Limited [årsmodell: 1980 – 1985 femte generationen], compact.
Limited var en högre utrustningsnivå.


Bilen är inte en av de första årsmodellerna, 1982 eller senare. Standardmotorn är då en bränsleinsprutad radfyra på 2,5 liter som kunde prestera 90 hk. Det gjorde också den förgasarmatade varianten av samma motor, men bränsleförbrukningen kanske blev bättre? Skicket på bilen? Döm själva. Jag tycker det är trevligt att bilen fortfarande rullar och att den då och då tas om hand av sin ägare.Vi tittar i några bilbroschyruppslag också:
(upphovsrätten tillhör GM)
4 kommentarer:

 1. En kompis här hemma i byn har en sån här med V6 till salu. Rostlagad och guldlackerad :)

  SvaraRadera
 2. Inte så dumt med V6:an under huven minnsan. Vad roligt att bilen är i bra skick och lackad i glimmrande guldfärg !

  SvaraRadera
 3. Kul att få se en amerikansk domkraft i aktion! Man är räddare för att smutsa ner byxorna än att kröka kofångarna där borta, tydligen.

  SvaraRadera
 4. Det ser onekligen märkligt ut. Bilen är ganska rostig och att lita på stötfångarens infästningar skulle inte jag göra.

  Ägaren håller på att poppa fast ny plåt i vänstra bakre hjulhuset, i alla fall höll han på med det för en vecka sedan. Efter det har det varit stilla

  SvaraRadera