måndag 9 april 2012

Buick Regal med räcke på luckanBuick Regal Custom [årsmodell: 1988 – 1996, tredje generationen sedan 1973] klass: mid-size.

Här har vi en liten Buick. En något förbisedd modell, kanske. Naturligtvis välutrustad som det anstår en Buick, GM:s premiummärke. Den här bilen har också det förunderliga extratillbehöret bagageräcke på själva bakluckan. Dessutom elegant omslutande det tredje centralt placerade bromsljuset. Ett moderiktigt tillbehör för sisådär tjugo år sedan. Det var inte bara Buick som utrustades med detta kromglittrande tillbehör utan även andra bilmärken. Men vad var det för nytta med detta extra bagageräcke? Ingen vettig människa kan ju ha använt det till att lasta på med extra väskor och bagage. Det skulle ju ha sett bra lustigt ut. Nåja, all extra utrustning är inte till för att användas, de är till för att det ser snyggt ut. Så var det säkert här också.

Dragkroken sticker ut.

Custom var snikversionen av Regal. Därför tror jag att vi hittar en V6:a på 3.1 liter på modesta 140 hk under den blanka huven. Årsmodell 1993 eller senare. Bilen är i bruksskick, lätt rostig i kanterna, lite avskrapad och lite schavig så där. Ärligt talat, det enda som livar upp är det förutnämnda bagageräcket. Det ser välputsat ut. Kräver säkert lite extra omsorg för att hålla det i gott skick. Bra så.

Här har vi en större Buick, en Lesabre med samma opraktiska extra utrustning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar