lördag 31 december 2011

Chrysler New Yorker - femte avenyn


Landautaket ger den onekligen lite karaktär.  . . .  och kromlister precis överallt. Läcker som en bakelse.
Chrysler New Yorker Fifth Avenue [årsmodell: 1988 – 1993, tolfte generationen] prålig full-size.

New Yorker är den bilmodell som har tillverkats längst tid i Nordamerika från 1939 till 1996, ofattbar lång tid egentligen, 57 år. New Yorker var tidvis Chryslers toppmodell och var alltid välutrustad. Modellen spelade en viktig roll i att positionera bilmärket Chrysler på den nordamerikanska marknaden mellan lyxmärken Cadillac och Lincoln, men som ett lyxigare bilmärke än volymbilmärkena Ford, Chevrolet, Pontiac eller Chryslers Dodge och Plymouth. Huvudkonkurrenterna var i Nordamerika Buick, Mercury och Oldsmobile.

Den tionde generationen kom i några olika utrustningsvarianter: basvariant, Landau som kännetecknades av ett vinyltak på bakre delen av taket, Salon som ersatte den namnlösa basvarianten och till slut den mest välutrustade varianten av alla: Fifth Avenue som kom först 1990. Fifth Avenue hade också precis som Landau ett kvarts vinyltak längst bak, bilen var något längre (c:a 12,5 cm) än alla andra varianter, hade luckor för strålkastarna, mycket utrustning och flärd, samt erkänt mjuka och bekväma velourfåtöljer, alternativt läderklädda. Motoralternativen var tre för New Yorker, alla V6:or, först kom en V6:a på 3,0 liter som inte ens är värd att nämna, därefter en på 3,3 liter som levererade måttliga 147 hk/248 Nm, eller, från 1991, den större 3,8 liters V6:an som förvisso gav ungefär samma effekt, 150 hk, men med mer nödvändigt vridmoment på 275 Nm.

Något marknadsmässigt förvirrande är det att Chrysler även hade en bilmodell Imperial i produktion samtidigt som New Yorker eftersom New Yorker i Fifth Avenue utförande har tekniskt och utrustningsmässigt mer gemensamt med Imperial än de övriga varianterna av New Yorker. (Imperial var dessutom ett eget bilmärke i Chrysler-koncernen mellan 1955 och 1983.) Bilmodellen Imperial var dock toppmodellen dessa år och utseendemässigt utstrålande den snäppet mer lyx än New Yorker Fifth Avenue. Om det nu är möjligt . . .

Bilen på bilden strålar i solen som ett eget litet nyårsfyrverkeri. Bilen är av årsmodell 1990 eller 1991 eftersom den är en Fifth Avenue men inte har den hörnavrundande facelift som kom för årsmodell 1992. Den här bilen är överlag i välvårdat bruksskick. Luckorna för strålkastarna ger den dock en lite sömning blick, speciellt höger sida fram hänger lite med ögonlocket. Båda luckorna tycks ge ägaren problem. En liten tejpbit försöker med växlande framgång hålla den högra luckan (sett ur bilens körriktning) i upprätt läge så att bilen inte plötsligt blir enögd. Den vänstra luckan ser ut att vara betydligt mer stadigt fastsatt med en liten vit sladd. Höger strålkastare bör omedelbart höststädas och de kvarvarande löven kastas på komposten. I kupén skönjes de ombonade fåtöljerna i mörkblå velour. En kompass är stadigt fastsatt under backspegeln och hjälper föraren att ta ut riktningen. Rattskyddet sitter på. Full kontroll. Ägaren är säkert sedan många år medlem i motororganisationen CAA (Canadian Automobile Association) och har på så sätt säkrat vägassistans och starthjälp. Bra nu när det är vinter. Gott Nytt år!

2 kommentarer:

  1. Trevligt inlägg...Elisabeth besökte USA för första gången 1986 och deras hyrbil var just en Chrysler Fifth Avenue, en alldeles ny och fin silverfärgad bil.

    SvaraRadera
  2. Måste ha varit en underbar upplevelse. Fascinerande bilar, lämnar ingen oberörd.

    SvaraRadera