måndag 28 maj 2012

En tråkig Buick Skylark

 
En Skylark från 1960-talet känns lätt igen. En nätt amerikanare med vackra linjer och med lite motor i, ofta V8:or på 400 kubiktum. Sista modellen av Skylark är förstås inte lika känd eller erkänd. Den blir knappast en klassiker. En lite små trist småbil utan karisma. Designavdelning gjorde dock ett tappert försök att få bilen att se särpräglad ut genom att ge den en lätt utbuktande kylargrill. Nästan lite spetsig. Lyckat blev det i alla fall inte och modellen fick en skonsam facelift med årsmodell 1996 som rätade ut linjerna. Skylark fick inte heller någon fortsättning efter 1998 utan modellnamnet lades ned. Ingen direkt ersättare kom heller. Skylarks saga var all.


Buick Skylark Custom [årsmodell: 1992 – 1998, sjunde och sista generationen], compact.
Bilen på bilderna är av årsmodell mellan 1993 och 1995. Det är en Custom vilken var basmodellen. Mest troligt hittar vi en rak fyra under huven på 2,3 liter som gav 120 hk. Lustigt nog så hade modellen hela fem motorvarianter under sin produktionstid. Mellannivån hette Limited och det fanns en något mer sportigare variant med det klassiska namnet GS – Gran Sport, en påminnelse om mer fornstora dagar för modellnamnet.

Kanske bilmodellen inte är så rolig, men bilen på bilderna ser fin ut. Välskött. Allt sitter på plats inklusive original hjulsidor som är skråmfria. Bilen som helhet ger även den ett repfritt intryck. Lite rostbubblor på skärmkanterna kan anas, men det känns okej. Inget allvarligt angrepp ännu. Välvårdat brukskick får bli slutomdömet. Bra så.


Till sist kompletterar jag med några annonser och reklam foton:
(upphovsrätten ägs av GM)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar